Foto: Bigstock
Foto: Bigstock
Foto: Freepik

NHO Byggenæringen Eiendom & Byutvikling

Eiendom for morgendagen, byutvikling for generasjoner

NHO Byggenæringen Eiendom & Byutvikling ble etablert høsten 2024 for å samle og styrke eiendomsaktørene i byggenæringens verdikjede i NHO-fellesskapet. Foreningen er for selskaper som prosjekterer, utvikler, eier eller forvalter eiendom, og som ønsker å være en del av et sterkt fellesskap med fokus på by- og tettstedsutvikling og  næringspolitiske rammevilkår for bransjen.

NHO Byggenæringen Eiendom & Byutvikling ble etablert høsten 2024. Under følger mer informasjon om hva medlemskap innebærer for din bedrift.   

Etablering av NHO Byggenæringen | Eiendom & Byutvikling

Eiendomsaktørene er en viktig del av byggenæringens verdikjede og en viktig del av NHO Byggenæringen. Mange aktører, hvorav flere store, har vært tydelige på at de ønsker å forbli i NHO og NHO Byggenæringen etter at Norsk Eiendom ønsket å tre ut av NHO-fellesskapet. OBOS, Skanska Eiendomsutvikling, Entra, JM Norge, Backe Eiendom, Nordr, Bertel O Steen Eiendom, StorOslo Eiendom, Tronrud Eiendom, Opus, Løvenskiold - Eiendom m.fl. er blant disse. En spørreundersøkelse blant eiendomsbedriftene i NHO  bekrefter det samme.  

NHO Byggenæringen har derfor etablert en egen bransjegruppe for eiendomsaktører - NHO Byggenæringen | Eiendom & Byutvikling - for å imøtekomme disse bedriftenes ønsker og behov. 

Basert på innspill fra medlemmene prioriterer interimsstyret bredde og omfang av tjenester og tilbud. Følgende er allerede besluttet: 

  • Det ansettes en direktør for NHO Byggenæringen Eiendom & Byutvikling. Rekrutteringsprosessen er startet med målsetning om oppstart snarest.  
  • Sterkt fokus på politikkutforming, synlighet og omdømmebygging for bransjen 
  • Prioritere tverrgående prosjekter eks by- og tettstedsutvikling, økt effektivitet og innovasjonstakt i byggenæringen, effektive areal- og planprosesser. 
  • Etablere møteplasser/arenaer for dialog mellom eiendomsbransjen og politikerne samt kurs og konferanser.  
  • Arbeidsgiverservice, med gratis arbeidsrettsrådgivning, rådgivning på tariff og AFP. 
  • I tillegg kommer medlemsfordelene i NHO som Pensjon, NHO Forsikring, og tilgang til Arbinn. Videreføring av gode fordeler fra NHO/NHO Byggenæringen (Pensjon, forsikring, gratis arbeidsrettsrådgivning, tilgang til digital arbeidsgiverportal Arbinn, mm.) 
  • Videre utvikling av tjenestetilbud skal skje i tett dialog med medlemmene 

NHO Byggenæringen jobber nå også med flere viktige saker som NHO Byggenæringen Eiendom vil bli involvert i. F.eks. innspill til statsbudsjettet, naturmeldingen, klimapartnerskap med regjeringen, mer effektive plan- og byggeprosesser, Enovas mandat, Husbankens mandat, utlånsforskriften, klimakrav i teknisk forskrift og hvordan vi kan øke produktivitet og innovasjon i hele verdikjeden.  

Hva koster det å være medlem?

Din bedrift er fortsatt medlem i NHO, men fordi alle NHO-medlemmer også må tilhøre en landsforening (jfr. NHOs vedtekter), ble deres medlemskap fra 26. oktober 2024 overført til NHO Byggenæringen Eiendom fra Norsk Eiendom.   Det er lagt opp til en kontingentmodell for NHO Byggenæringen Eiendom som vil være konkurransedyktig og mest mulig kostnadsnøytral sammenlignet med hva dere er vant med fra tidligere. For mer detaljer om dette, se nederst på denne siden. 

NHO-medlemmer må også tilhøre en landsforening (jfr. NHOs vedtekter). Som medlem i bransjegruppen NHO Byggenæringen Eiendom & Byutvikling er du også medlem i NHO og i landsforeningen NHO Byggenæringen.  

Samlet kontingent består av tre deler: 

1) Kontingent NHO, nærmere informasjon finner du  HER. 

2) Kontingent til Landsforening og

3) Bransjegruppen NHO Byggenæringen Eiendom: 

For å beregne kontingent for din bedrift, trykk på lenken.

Kontingentstruktur