Vær med å fjerne digitale flaskehalser i byggenæringen!

Publisert

Her er invitasjon til å bidra til å fjerne digitale flaskehalser. Vi håper du, eller ansvarlige for digitalisering i din organisasjon, kan fylle ut et spørreskjema, og gjerne delta i en workshop.

Ulike formater for informasjonsutveksling i byggeprosjekt er en flaskehals for en mer effektiv byggenæring. Problemstillingen er ikke ny, men standardiseringen og valg av felles standard for informasjonsdeling har latt vente på seg. Det er tidligere laget Veikart for digitalisering (2017) og Veikart for digitalisering 2.0 (2020) som identifiserer en rekke tiltak for digitalisering. – Tilbakemelding fra medlemmene er at det ikke trengs flere rapporter, men at vi må komme sammen og enes om hvilke løsninger man bør satse på sier direktør for kompetanse og seriøsitet Kjetil Tvedt i NHO Byggenæringen.

NHO Byggenæringen ønsker sammen med buildingSMART Norge å gjøre noe med dette, og inviterer medlemmene våre til å gi tilbakemelding på tiltak der næringen bør samles om en standard.

Spørreskjema

Du og din bedrift kan gi innspill til standardiseringstiltak som bør prioriteres gjennom å svare på et spørreskjema med tre spørsmål.

Her er spørreskjema. Frist for å fylle inn er mandag 13. mai.

Workshop 15. mai

NHO Byggenæringen og buildingSMART Norge inviterer også til en digital workshop onsdag 15. mai kl 09-11, der vi går gjennom innspillene fra spørringen og prioriterer to-tre standardiseringsområder vi skal jobbe videre med. Dette initiativet vil fokusere på tiltak som:

  1. a) Er enkle å innføre raskt og som
    b) gir stor og målbar effekt for minst ett av områdene produktivitet, miljø og seriøsitet

Hvis du ønsker å delta i workshop, meld deg på her.

Etter workshopen vil NHO Byggenæringen invitere bedriftsrepresentanter med i et digitaliseringsutvalg som får i oppdrag å:

  1. Vedta to-tre standardformater for byggenæringen
  2. Implementere formatene i egen organisasjon

NHO Byggenæringen vil etter workshopen etablere et digitaliseringsutvalg, bestående av bedriftsrepresentanter fra ulike deler av verdikjeden, med interesse og kompetanse på området. - Utvalget skal ta tak i en enkelt utfordring, som flere aktører er enige om er en utfordring, og forsøke å løse denne. Deretter går vi videre til neste flaskehals sier Tvedt. Utvalget skal ta utgangspunkt i tidligere "veikart" laget for byggenæringen, og se hen til andre bransjer og internasjonalt arbeid.