Oppfordrer byggenæringen til å bruke OD-dagen

Publisert

Elever på OD-dag hos Nilsson AS. Foto: Andreas Lillejord

31. oktober er det Operasjon Dagsverk, og NHO Byggenæringen oppfordrer bedriftene til å benytte anledningen for å gjøre ungdommer bedre kjent med bedriftene og næringen.

- Dette er en fin anledning til å vise fram alle de ulike yrkene og jobbmulighetene i byggenæringen. Rørentreprenørene Norge (RørNorge) har over flere år oppfordret bedriftene til å delta. Her bør enda flere bransjer henge seg på, sier Margrethe Gjessing, som er ansvarlig for oppfølging av tiltaket i NHO Byggenæringen.

I fjor fikk Andreas Lillejord i rørleggerbedriften Nilsson AS i Bodø, hele 9 ungdommer på besøk i bedriften hans på OD-dagen. I år gjentar han invitasjonen, og oppfordrer andre bedrifter til å gjøre det samme.

-Det er kamp om å rekruttere ungdommer til yrket vårt. Slik støtter jeg en god sak og får i tillegg vist frem litt av hva vi gjør i en rørlegger-bedrift til ungdommen, sier Lillejord.

Nilsson AS tok saken i egne hender i fjor og kontaktet selv skolen med tilbud om OD-jobb i tillegg til at de annonserte på Operasjon Dagsverk sin egen nettside der de har en stillingsutlysningsportal, som gjør det enkelt for bedrifter å registrere jobber.

- Portalen er enkel å bruke, samtidig så får man jo også markedsført bedriften til ungdommene ved at man her er synlig, sier Gjessing.

Rekrutteringsansvarlig og initiativtaker i RørNorge, Eli Hermine Heyerdahl Eide, har sine oppfordringer til hvordan, men gjør det meste og beste ut av å få en ungdom på besøk på OD-dagen.

  • Send ungdommen med glade ungdomsvennlige fagarbeidere
  • De kan gjerne følge en lærling
  • Engasjer OD elever til å gjøre enkelt arbeid du trenger hjelp til
  • Men aller helst – vis frem faget og mulighetene! Gi ungdommen positive opplevelser i byggenæringen! 

Fakta om OD-dagen:

  • OD-dagen er 31. oktober 2024
  • Veiledende minstepris for elev på ungdomsskolen er 350,-, mens for elev på videregående skole er 450,-
  • Ungdommene er forsikret via skolen
  • Man melder inn jobber her