Aktuelt

hjelmer2.jpg

Arbeidstilsynet: Én av tre mangler risikooversikt

07.06.2018

Hver tredje industri- og avfallsbedrifter kan ikke dokumentere at de har oversikt over risikoen for skader og ulykker i egen virksomhet. Det kom frem under myndighetenes felles tilsynsaksjon i april, skriver Arbeidstilsynet i en pressemelding.


illustrasjonsbilde_mannmedhjelm.jpg

Arbeidstilsynet med storaksjon på byggeplasser - nesten halvparten ble stanset

05.06.2018

Arbeidstilsynet gjennomførte 500 tilsyn på byggeplasser i mai. Nesten halvparten av de kontrollerte virksomhetene fikk arbeid stanset på grunn av farlig arbeid med sag eller farlig arbeid i høyden. Nærmere 200 virksomheter risikerer overtredelsesgebyr, skriver Arbeidstilsynet i en pressemelding.


Veidekke_ringerivannet.jpg

Stor milepæl for Ringer i vannet

30.04.2018

Det var en stor dag for Ringer i vannet i forrige uke da det rundet 50 konsernavtaler. Veidekke og Umeo Restaurants er en av konsernene som signerte avtale. Dette åpner muligheter for svært mange mennesker som har hull i CV-en og som vil få sjanse på fast jobb.


sag.jpg

Landsdekkende aksjon med fokus på farlig bruk av sag

26.04.2018

Arbeidstilsynet melder om at de i langt større grad enn tidligere vil gi overtreldelsesgebyg når de avdekker farlig arbeid med sag, skriver Arbeidstilsynet på sine nettsider.


hjelmer2.jpg

Landsdekkende risikoaksjon

11.04.2018

I april gjennomfører tilsynsmyndighetene en landsdekkende aksjon for å sjekke om industri- og avfallsbedrifter vet hvilke farer som kan oppstå på arbeidsplassen, og hvordan de kan hindre at det skjer.


personvern_nhoadvokater.PNG

Personvern (GDPR) Er du klar for de nye reglene?

11.04.2018

Spør NHOs advokater Nina Tennebekk og Hildegunn Ytrearne Nygård om GDPR og de nye personvernreglene på Facebook 17. april fra 12.00 - 15.00.


container.jpg

Arbeidstilsynet gjennomfører en landsdekkende aksjon i industrien i uke 8 og 10

19.02.2018

Arbeidstilsynet vil i uke 8 til 10 gjennomføre en landsdekkende tilsynsaksjon i industrinæringen. Tilsynene er uanmeldte og vil fokusere på farlige maskiner og arbeidsutstyr.


hjelmer2.jpg

Arbeidstilsynets prioriteringer for byggenæringen

16.02.2018

Arbeidstilsynet har i sitt årlige møte med partene varslet tilsyn som påvirker medlemmer i BA-bransjen. Arbeidstilsynet har valgt å prioritere forebyggende innsats i bygge- og anleggsnæringen også i 2018 og 2019.


siribergh_bredde.png

Veileder mot sosial dumping

13.02.2018

BNL får ofte spørsmål om regelverk mot sosial dumping. – Jeg ønsker å minne om vår veileder som heter «Veileder mot sosial dumping». Den gir en god oversikt over gjeldende regelverk og inneholder mange konkrete råd, sier Siri Bergh, advokat og direktør for arbeidsgiverpolitisk avdeling i BNL.


illustrasjonsbilde_mannmedhjelm.jpg

Ny fellesmerking for arbeidsbukker og gardintrapper

09.02.2018

Entreprenørforeningen (EBA) sammen med sentrale aktører i bygg- og anleggbransjen har nå lansert en ny fellesmerking for arbeidsbukker og gardintrapper., «Bra Arbeidsmiljøvalg».